Šifra artikla: 3036

TEKAPUR PUR PENA za lepljenje STIROPORA 750 ml CEV─îICA

Kratak opis
Za lepljenje izolacionog materijala na gra─Ĺevinske povr┼íine. Tekapur Insulation Adhesive je jednokomponentna pena koja ima izrazito nisku ekspanziju i namenjena je za pri─Źvr┼í─çivanje izolacionih materiala. O─Źvr┼í─çuje pomo─çu vlage iz vazduha.

Dostupnost: Na stanju

Jedinica mere: kom

Cena:

1.057,00 din

Dostava je besplatna ukoliko je ukupna vrednost korpe preko 5.000,00 din.

Za lepljenje izolacionog materijala na gra─Ĺevinske površine.
Tekapur Insulation Adhesive je jednokomponentna pena koja ima izrazito nisku ekspanziju i namenjena je za pri─Źvrš─çivanje izolacionih materiala. O─Źvrš─çuje pomo─çu vlage iz vazduha.

Pogodno za jednostavno, brzo, ─Źisto i efikasno lepljenje stiropora, stirodura i kamene vune na razli─Źite gra─Ĺevinskepodloge (beton, cigla, drvo). U skladu sa evropskim smernicama ETAG 004. Omogu─çava brzo napredovanje radova i dodatnu toplotnu izolaciju.
Podloge na koje se lepe izolacione plo─Źe moraju biti ─Źvrste, ravne i ─Źiste. Pre nanošenja je preporu─Źljivo navla┼żiti površinu vodom. Vla┼żenje je izuzetno va┼żno jer u velikoj meri poboljšava prijem na površinu kao i brzinu lepljenja. Optimalna temperatura doze pri upotrebi je 20 – 25 ° C. Tekapur poliuretanski lepak najpre treba naneti na ivice plo─Źe, a zatim na površinu plo─Źe u obliku slova W.

Ta─Źno doziranje poliuretanskog lepka omogu─çuje manju potrošnju. Sa jednom dozom se mo┼że pri─Źvrstiti 12 – 16 m2 izolacije.

Jednu minutu nakon nanošenja poliuretanskog lepka na izolacionu plo─Źu, istu pri─Źvrstimo na zid. Nakon pri─Źvrš─çivanja plo─Źe, ekspanzija poliuretanskog lepka se zaustavi. Izravnavanje izolacione plo─Źe je mogu─çe u narednih 10 do 15 minuta nakon pri─Źvrš─çivanja na zid. Površine na kojima postoje ve─çe neravnine je potrebno prethodno izravnati sa grubim produ┼żenim cementnim malterom. U slu─Źaju ta─Źkastih izbo─Źenja na zidu, potrebno je izbušiti izolacione plo─Źe sa unutrašnje strane tako da spoljašnja površina ostane ravna. Fuge izme─Ĺu plo─Źa se mogu popuniti poliuretanskim lepkom. Ve─ç nakon 2 sata, kada poliuretanski lepak o─Źvrsne, mo┼że se nastaviti sa mehani─Źkim fiksiranjem i daljom obradom izolacionih plo─Źa. Dodatno fiksiranje izolacionih plo─Źa ankerima zavisi od kvaliteta gra─Ĺevinske površine. U podno┼żju objekta, na starim fasadama, betonu kao i nenosivim podlogama, dodatno fiksiranje ankerima je obavezno. Ako prvi red plo─Źa nema oslonac na betonskoj plo─Źi odnosno, ako je donja ivica fasade viša, mo┼że se upotrebiti letvica U profila koju treba mehani─Źki pri─Źvrstiti na zid. U slu─Źaju lepljenja izolacionih plo─Źa u lošim vremenskim uslovima, potrebno je zaštititi skelu. Ako duva vetar, posebno je potrebno zaštititi ivice objekta. O─Źvrsnuti poliuretanski lepak je potrebno zaštititi od UV zraka.

 

 

 

 

Naziv artikla: TEKAPUR PUR PENA za lepljenje STIROPORA 750 ml CEV─îICA
Uvoznik: TKK D.O.O. BEOGRAD
Zemlja porekla: SLOVENIJA