-7%
Šifra artikla: 4175

Stiromol White ELASTIC 25 kg beli lepak za stiropor

Kratak opis
STIROMOL® Elastic White beli lepak za kamenu vunu, EPS, grafitni stiropor, stirodur i armirenje mrežice Osobine i namena: STIROMOL Elastic White je beli jednokomponentni, visokoelastični, suvi tip građevinskog lepka, izrađen od hidrauličnih i sintetičkih veziva, uz dodatak specijalnih aditiva. Namenjen je za lepljenje i armiranje termoizolacionih ploča: stiropora, termosila, stirodura i kamene vune, na sve vrste mineralnih podloga.

Dostupnost: Na stanju

Jedinica mere: kom

Cena:

1.110,00 din

1.032,30 din

Dostava ovog artikla se obračunava po kg proizvoda (20,00din/kg). Kontaktirajte nas radi informisanja oko mogućnosti besplatne dostave.

STIROMOL® Elastic White
beli lepak za kamenu vunu, EPS, grafitni stiropor, stirodur i armirenje mrežice

Osobine i namena:
STIROMOL Elastic White je beli jednokomponentni, visokoelastični, suvi tip građevinskog lepka, izrađen od hidrauličnih i sintetičkih veziva, uz dodatak specijalnih aditiva. Namenjen je za lepljenje i armiranje termoizolacionih ploča: stiropora, termosila, stirodura i kamene vune, na sve vrste mineralnih podloga.

Način rada:
STIROMOL Elastic White od 25kg dodati na 6-6.5l vode i mešati do stvaranja homogene mase bez grudvica. Sačekati 10 minuta, pa ponovo intenzivno izmešati. Ovako pripremljena masa spremna je za ugradnju i mora se utrošiti u roku od 2 časa. STIROMOL Elastic White nanositi na termoizolacione ploče uz ivicu i u 3-6 tačaka po sredini ploče (pokrivenost lepkom min. 40%). Na ploče kamene vune naneti lepak celom površinom, koristeći nazubljenu gletaricu. Ploče pritiskanjem lepiti na čvrstu i čistu podlogu. Na zalepljene termoizolacione ploče, nakon 2-3 dana, preporučujemo tiplovanje (6 kom/m2). Postavljanje armaturne mrežice vršiti utiskivanjem u sloj nanetog STIROMOL-a Elastic White, u debljini od 2-3mm, sa preklopom od 10cm, a zatim celokupnu površinu izravnati STIROMOL-om Elastic White. Ukupna debljina nanetog STIROMOL-a Elastic White treba da bude min. 4mm.

Radna temperatura:
Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši. Sveže nanete površine, u optimalnim uslovima zaštititi od atmosferskih uticaja najmanje 24 časa.

Potrošnja:
Od 3.5-5kg/m2 za lepljenje | Od 4-5kg/m2 (EPS) ; 6-7kg/m2 (MV) za armiranje.

Rok upotrebe i skladištenje:
12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.

Naziv artikla: Stiromol White ELASTIC 25 kg beli lepak za stiropor
Proizvođač: MAXIMA DOO LUČANI
Zemlja porekla: Srbija