SPEKTRA kit za unutrašnje zidove TERMO

Kratak opis
Osnovni vodeni premaz na bazi šupljih staklenih perli koje apsorbuju, zadržavaju i reflektuju primljenu toplotu nazad u prostor. Na taj način se zimi smanjuje prenošenje toplotne energije kroz zidne površine iz unutrašnjeg u spoljašnji prostor, a leti prenos toplotne energije iz spoljašnjeg u unutrašnji prostor. Zahvaljujući tome smanjuje se potrošnja energenata za zagrevanje odnosno hlađenje, a uspešno se rešava i problem toplotnih mostova. Pošto se zidovi bitno manje rashlađuju ne dolazi do kondenzovanja vodene pare i pojave plesni, čime se stvaraju zdraviji uslovi za boravak. Kit je vrlo jednostavan za ugradnju. Pogodan je za sve vrste mineralnih i već obojenih unutrašnjih zidnih površina, a odlikuje ga dobro prianjanje i izvanredno malo opterećenje zidnih površina na koje se nanosi. Zbog uštede energije i stvaranja povoljnih uslova za boravak preporučujemo ga za prostorije u stambenim i poslovnim zgradama i javne ustanove kao što su škole, vrtići, bolnice, trgovački centri, dvorane
Naziv artikla Šifra Dostupnost Jed. mere Cena Količina Dodaj u korpu Dostava
Spektra TERMO KIT 5 lit 306105 Na stanju kom 3.637,00 din
Spektra TERMO KIT 15 lit 306115 Na stanju kom 9.520,00 din

SPEKTRA kit za unutrašnje zidove TERMO

PODRUČJE UPOTREBE
Osnovni vodeni premaz na bazi šupljih staklenih perli koje apsorbuju, zadržavaju i reflektuju primljenu toplotu nazad u prostor. Na taj način se zimi smanjuje prenošenje toplotne energije kroz zidne površine iz unutrašnjeg u spoljašnji prostor, a leti prenos toplotne energije iz spoljašnjeg u unutrašnji prostor. Zahvaljujući tome smanjuje se potrošnja energenata za zagrevanje odnosno hlađenje, a uspešno se rešava i problem toplotnih mostova. Pošto se zidovi bitno manje rashlađuju ne dolazi do kondenzovanja vodene pare i pojave plesni, čime se stvaraju zdraviji uslovi za boravak. Kit je vrlo jednostavan za ugradnju. Pogodan je za sve vrste mineralnih i već obojenih unutrašnjih zidnih površina, a odlikuje ga dobro prianjanje i izvanredno malo opterećenje zidnih površina na koje se nanosi. Zbog uštede energije i stvaranja povoljnih uslova za boravak preporučujemo ga za prostorije u stambenim i poslovnim zgradama i javne ustanove kao što su škole, vrtići, bolnice, trgovački centri, dvorane, itd.

KARAKTERISTIKE
• Primeren je za premošćavanje toplotnih mostova
• Smanjuje kondenzovanje vodene pare i pojavu plesni
• Smanjuje troškove grejanja i hlađenja prostorija
• Stvara povoljne uslove za boravak
• Ne sadrži isparljive organske materije
• Služi za zaštitu unutrašnjih zidnih površina

PRIPREMA PODLOGE
Sa podloge odstranite prašinu, loše vezane čestice i drugu nečistoću. Odstranite takođe stare premaze koji se ljušte. Veće pukotine i oštećene delove podloge popunite odgovarajućim materijalima na mineralnoj osnovi. Po potrebi impregnirajte podlogu SPEKTRA akrilnom impregnacijom. Pre nanošenja SPEKTRA kita za unutrašnje zidove TERMO podloga mora biti suva i učvršćena.
Zidne površine na kojima se pojavljuju plesan i alge pre bojenja premažite SPEKTRA biocidnim sredstvom SANITOL. Mehanički odstranite plesan kad se zidovi osuše.

NAPOMENE I SPECIFIČNOSTI
• Premaz pre upotrebe dobro promešajte.
• Vreme sušenja se produžava ako je temperatura niža i vlažnost vazduha veća.
• Povećanjem debljine premaza dodatno se smanjuje prenošenje toplotne energije kroz zidove, ali u tom slučaju preporučujemo da nanesete više slojeva termo kita.
• Za brušenje kita ne upotrebljavajte brusne mrežice (vrlo fini prah može brzo da ih začepi). Ako je potrebno vrlo fino ravnanje zidnih površina pre nanošenja završnog premaza u sistemu, umesto brušenja SPEKTRA kita za unutrašnje zidove TERMO možete dodatno da nanesete jedan sloj SPEKTRA kita za unutrašnje zidove koji se jednostavno brusi.
• Suv SPEKTRA kit za unutrašnje zidove TERMO je zbog svog specifičnog sastava mek na dodir i nije uporediv sa klasičnim kitovima i masama za izravnavanje.
• Zahvaljujući svojoj elastičnosti pogodan je takođe za premošćavanje finih pukotina.

UPUTSTVA ZA UPOTREBU
NAČIN NANOŠENJA Nerđajuća gleterica
USLOVI RADA Temperatura boje, vazduha i podloge minimalno +5°C.
SUŠENJE (T = +20ºC, rel. vlažnost 65%)
Suv i pogodan za nanošenje sledećeg sloja posle 10 - 12 sati.
BRUŠENJE Brušenje između slojeva nije potrebno, za brušenje 2. sloja preporučujemo brusni papir br. 150
IZDAŠNOST Teoretski: oko 1 l na 1 m2 pri nanošenju u dva sloja (debljine 2 mm).
Praktična potrošnja zavisi od debljine nanosa i kvaliteta podloge.
ČIŠĆENJE ALATA Deterdžentom i vodom odmah posle upotrebe.

TEHNIČKI PODACI
SASTAV Kopolimerna disperzija etilen-vinil-acetat, šuplje staklene perle i posebni dodaci.
NIJANSE Bela.SJAJ EN 13300 – mat
GUSTINA 0, 49 – 0,52 kg/l
PERIVOST (EN 13 300) n.p.
RAZREĐIVANJE Ne razređuje se.
EU VOC kategorija i granične vrednosti IIA(i), 140 g/l (2010); proizvod sadrži: maksimalno 1 g/l

PAKOVANJE 15 l
IZDAŠNOST Teoretski: oko 1 l na 1 m2 pri nanošenju u dva sloja (debljine 2 mm).

ROK UPOTREBE
Originalno zatvoren proizvod uskladišten na preporučen način (temperatura od +5°C do +35°C, suv prostor) upotrebljiv je do datuma navedenog na ambalaži.
NE SME DA SE ZAMRZNE!

Više tehničkih detalja saznajte iz TEHNIČKOG LISTA koji se nalazi u DOKUMENTIMA

 

Naziv artikla: SPEKTRA kit za unutrašnje zidove TERMO
Uvoznik: HELIOS SRBIJA A.D. GORNJI MILANOVAC
Zemlja porekla: SLOVENIJA