BELBOR FIX koncentrat

 • Sredstvo za zaštitu drvenih krovnih konstrukcija Belbor fix koncentrat je tečno sredstvo za impregnaciju koje se ne ispira, a namenjeno je preventivnoj zaštiti drvenih krovnih konstrukcija od drvnih štetočina, kao što su insekti, plavilo i truljenje. impregnacija za krovne konstrukcije zaštita od insekata i gljivica truleži i plavila fiksira se u drvo (posle 24 sati)

  Korisna dokumenta

  Odaberite nijansu ili pakovanje

  Naziv artikla Šifra Cena Količina  
  BELBOR FIX koncentrat 5kg 310760 7.723,00 din. Dodaj u korpu

  Opis artikla

  Sredstvo za zaštitu drvenih krovnih konstrukcija
     
  Belbor fix koncentrat je tečno sredstvo za impregnaciju koje se ne ispira, a namenjeno je preventivnoj zaštiti drvenih krovnih konstrukcija od drvnih štetočina, kao što su insekti, plavilo i truljenje.

  •     impregnacija za krovne konstrukcije
       zaštita od insekata i gljivica truleži i plavila
       fiksira se u drvo (posle 24 sati)

  Pre upotrebe koncentrat treba razrediti vodom. Aktivna komponenta dobro prodire u drvo i u njemu se posle 24 sata fiksira.
  Samostalno ga treba upotrebljavati samo za drvene konstrukcije koje nisu neposredno izložene klimatskim uticajima. Ako Belborom fix impregniramo drvo izloženo klimatskim uticajima, moramo ga premazati i lazurom sa organskim rastvaračima (Belton ili Beltop). Koncentrat je na raspolaganju u žutoj nijansi. Ne sadrži teške metale i namenjen je profesionalnoj i opštoj upotrebi.
  Sastav: biocidi, boja, dodaci i voda Potrošnja: Za efikasnu zaštitu drveta preporučujemo 0,032-0,04 l koncentrata, odnosno 0,16-0,2 l pripremljenog rastvora na 1 m2 drveta (5 l koncentrata dovoljno je za 130-150 m2 drveta). Za vakuumsku impregnaciju preporučujemo nanos 16-20 litara koncentrata na 1 m3 drveta. Veća potrošnja poboljšava zaštitu. Čišćenje alata: oprati vodom Čuvanje: čuvati u zatvorenoj originalnoj ambalaži, u natkrivenom prostoru. Upotrebljivo do roka označenog na ambalaži. NE SME DA SE SMRZNE! Veličina pakovanja: 5 l (koncentrat Belbor fix)

  Koncentrat pre upotrebe treba dobro promešati i razrediti vodom (1 deo koncentrata : 4 dela vode). Rastvor treba naneti potapanjem, oblivanjem, premazivanjem ili vakuumskom impregnacijom na suvo drvo (maks. 18% vlažnosti), koje je mehanički obrađeno i bez ostataka kore drveta. Temperatura drveta i okoline u kojoj se radi treba da bude veća od +5oC. Drvo premazano rastvorom Belbora fix je pri normalnim klimatskim uslovima suvo nakon 24 sata. Za vreme sušenja treba ga zaštititi od kiše. Visoka vlažnost vazduha i/ili niske temperature produžavaju sušenje. Alat treba odmah nakon upotrebe oprati vodom. U radu preporučujemo upotrebu zaštitnih rukavica, naočara i radne odeće.

  Upozorenje Prilikom nanošenja sredstva potrebno je zaštititi pod radne prostorije nepropusnom folijom, koja bi sprečila izlivanje sredstva u životnu sredinu
Materijali za specijalne efekte
Besplatna dostava za narudžbine u iznosu većem od 5000 din., za ostale narudžbine cena dostave 270 din.• Kupovina na rate putem administrativne zabrane