-10%

MAXIMO® WB Parquet Filler masa za fugovanje parketa

Kratak opis
MAXIMO WB Parquet Filler je disperzija akrilnih veziva u smoli namenjena za popunjavanje fuga u parketima i drvenim podovima, popunjavanje pukotina i izravnavanje manjih udubljenja, do 2 mm širine. Praktično je bez mirisa, brzo se suši i lako se šmirgla.
Naziv artikla Šifra Dostupnost Jed. mere Cena Količina Dodaj u korpu Dostava
MAXIMO® WB Parquet Filler 1 lit 401900001 Na stanju kom 372,00 din 334,80 din
MAXIMO® WB Parquet Filler 5 lit 401900005 Na stanju kom 1.632,00 din 1.468,80 din

MAXIMO® WB Parquet Filler masa za fugovanje parketa

Osobine i namena:
MAXIMO WB Parquet Filler je disperzija akrilnih veziva u smoli namenjena za popunjavanje fuga u parketima i drvenim podovima, popunjavanje pukotina i izravnavanje manjih udubljenja, do 2 mm širine. Praktično je bez mirisa, brzo se suši i lako se šmirgla.

Način rada:
Parket mora biti očišćen od masti, voskova, prašine, starog laka, odnosno svih nečistoća. Nečistoće ukloniti brusnim papirom 150. Prašinu nakon brušenja očistiti usisivačem. MAXIMO WB Parquet Filler se isporučuje u tečnom obliku. Potrebno je dobro promučkati i pomešati tečnost sa finom prašinom nastalom prilikom brušenja parketa. Prašina treba da čini od 10 – 15% mešavine, odnosno 85 – 90% MAXIMO WB Parquet Filler veziva. Odnos mešavine prilagoditi odgovarajućoj konzistenciji. Mešati do potpune homogenizacije, bez grudvica. Ovako pripremljena masa spremna je za ugradnju i mora se utrošiti u roku od 4 časa. Nanositi nerđajućom čeličnom gletaricom ili špahtlom po celoj površini parketa, ispunjavajući fuge, pukotine, udubljenja ili druge nepravilnosti. Debljina nanetog sloja ne sme biti veća od 2mm. Ukoliko je potrebno ispuniti nepravilnosti nanosom većim od 2mm, onda ponoviti postupak nakon min. 12 časova. Posle sušenja, odnosno min. 1 čas od nanošenja poslednjeg sloja, površinu prebrusiti brusnim papirom 100-120, usisati prašinu i prebrisati parket antistatik tkaninom. Ovako pripremljen parket je spreman za ugradnju MAXIMO WB Primer-a i MAXIMO WB 1K ili 2K poliuretanskih završnih lakova za parket.

Uslovi rada:
Optimalna radna temperatura vazduha, parketa i laka treba da bude od +18°C do +26°C, a relativna vlažnost vazduha 30 – 60%. Ne sme se raditi ispod +13 oC, kao i pri relativnoj vlažnosti vazduha većoj od 75%. Visoke temperature i niska vlažnost vazduha skraćuju vreme sušenja, a niske temperature i visoka vlažnost produžavaju vreme sušenja.

Napomene:
Svi navedeni vremenski intervali na uputstvu za upotrebu zasnovani su na radnim uslovima: temperatura od +20 oC i relativna vlažnost vazduha od 60%. Nakon upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Potrošnja:
10 m²/l, za debljine nanosa do 2mm, u zavisnosti od kvaliteta površine, tehnike i načina nanošenja.

Rok upotrebe i skladištenje:
12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži. Pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.

Naziv artikla: MAXIMO® WB Parquet Filler masa za fugovanje parketa
Proizvođač: MAXIMA DOO LUČANI