Irkom F1 POLIESTER set 775gr

 • F1 POLIESTER SET (fiberglas repair) je DVOKOMPONENTNI SET ZA EFIKASNE POPRAVKE METALA, POLIESTERA, PLASTIKE, DRVETA .... PRIMENA: Za sitne popravke u domaćinstvu ( zaštita betonskog krova, terase, bazena, spremnika) ili na oštećenoj karoseriji automobila, kao i poliesterskog čamca, na raznim drugim valovitim i ravnim pločama, betonskim i limenim delovima. ZA VIŠE INFORMACIJA OTVOTITE OPCIJU DETALJNIJE gde se nalazi bliže i detaljnije opisan način upotrebe i primene proizvoda.
  Naziv artikla Šifra Cena Količina  
  Irkom F1 POLIESTER set 775gr 658001 1.095,00 din. Dodaj u korpu

  Opis artikla

  F1 POLIESTER SET (fiberglas repair) je DVOKOMPONENTNI SET ZA EFIKASNE POPRAVKE METALA, POLIESTERA, PLASTIKE, DRVETA ....

  PRIMENA: Za sitne popravke u domaćinstvu ( zaštita betonskog krova, terase, bazena, spremnika) ili na oštećenoj karoseriji automobila, kao i poliesterskog čamca, na raznim drugim valovitim i ravnim pločama, betonskim i limenim delovima.

  Za uspešnu popravku treba dobro pripremiti podlogu. Betonska podloga treba da bude čista, suva i kompaktna (bez grudvica maltera, betona i sl.). Limena podloga na karoseriji odmašćena, izbrušena sa odstanjenim ostacima pređašnjeg laka i korozije. Poliesterska podloga takođe da bude odmašćena, a kada su oštećenja veća potrebno ih je isecanjem otkloniti.

  Kod krpljenja rupe, umesto kalupa, upotrebiće se aluminijumska ili celofanska folija, koja će sa unutrašnuje strane biti pričvršćena samolepljivom trakom. P otvrdnjavanju smole folija se lako skida.

  Rupe u betonu mogu se izravnjvati i ispuniti poliesterskim kitom, a on će biti napravljen od smole, očvršćivača, ubrzivača i kvarcnog peska kao punila.

   IZVOĐENJE POPRAVKI:

  Za rad potrebna je farbarska četka ili valjak. Pribor i ruke na kraju očistiti rastvaračem (acetonom).

  Stakleni mat iseći prema veličini površine za popravku, a staviti onoliko slojeva kolika se debljina želi postići.

  Pre početka rada sve treba pripremiti kako bi se popravka obavila za 15 minuta koliko je i smoli potrebno da otvrdne. Kod popravki vertikalnih površina treba raditi vešto zbog mogućnosti curenja smole niz zidove.

  Kada je sve spremno postupak se izvodi na sledeći način:

  Na oštećenu i izbrušenu površinu naneti četkom smolu u koju se umeša otvrđivač u datom odnosu. Potom staviti isečeni stakleni mat, najpre jedan sloj. Nakon sat vremena pošto je smola otvrdla mogu se po potrebi popraviti neravnine brusnim papirom, kitovati ili lakirati, a takođe se može uratiti i završni premaz smole umešane sa srazmernom količinom orvrdnjivača.

  Odnos mešanja za otvrdnjavanje poliesterske smole je 40:1, odnosno 100 delova smole koja je već pripremljena sa stirolomi ubrzivačem dodati 2,5 dela komponente B, što zavisi od spoljne temperature i od brzine otvrdnjavanja koja Vam je potrebna za rad.

  Komponenta B u set paketu predviđena je za pripremu celokupne količine smole odjednom. Ukoliko se najpre pripremi polovina od ukupne količine smole i količine komponente Bće se smanjiti na pola i tako redom.

  Najpovoljnija temperatura za izvođenje radova je 20°C. Što je temperatura viša smola će pre otvrdnuti i obratno kada je temperatura niža.

MAXIDECOR DEKORATIVNE TEHNIKE
Slicni proizvodi

Slični proizvodi

Besplatna dostava za narudžbine u iznosu većem od 5000 din., za ostale narudžbine cena dostave 270 din.• Kupovina na rate putem administrativne zabrane