ROLOCEM mineralni dekorativni malter

 • Mineralni dekorativni malter Osobine i namena: Rolocem je cementno krečni suvi tip maltera, upotrebljava se za zaštitu i dekoraciju spoljnih i unutrašnjih zidnih površina, i kao završni sloj pri izradi termoizolacionih fasada. Može se nanositi na azbestno – cementne, gips kartonske i ploče od iverice. Dobro prijanja za podlogu, ima dobru paropropusnost, čvrstinu i postojanost u različitim klimatskim područjima. Otporan je na uticaje atmosferilija i uv zračenja. Bele je boje, zavšnu obradu raditi vertikalno ili kružno, kod zaglađenog, površinu zagladiti kružnim pokretom.

  Korisna dokumenta

  Odaberite nijansu ili pakovanje

  Naziv artikla Šifra Cena Količina  
  Rolocem ZARIBANI 1,5mm 25kg 4188 931,00 din.   Za ovaj proizvod nije moguća dostava
  Rolocem ZARIBANI 2mm 25kg 4165 931,00 din.   Za ovaj proizvod nije moguća dostava
  Rolocem ZAGLAĐENI 1mm 25kg 4187 931,00 din.   Za ovaj proizvod nije moguća dostava
  Rolocem ZAGLAĐENI 1,5mm 25kg 4169 931,00 din.   Za ovaj proizvod nije moguća dostava
  Rolocem ZAGLAĐENI 2mm 25kg 4176 931,00 din.   Za ovaj proizvod nije moguća dostava

  Opis artikla

  Mineralni dekorativni malter

  Osobine i namena:

  Rolocem je cementno krečni suvi tip maltera, upotrebljava se za zaštitu i dekoraciju spoljnih i unutrašnjih zidnih površina, i kao završni sloj pri izradi termoizolacionih fasada. Može se nanositi na azbestno – cementne, gips kartonske i ploče od iverice. Dobro prijanja za podlogu, ima dobru paropropusnost, čvrstinu i postojanost u različitim klimatskim područjima. Otporan je na uticaje atmosferilija i uv zračenja. Bele je boje, zavšnu obradu raditi vertikalno ili kružno, kod zaglađenog, površinu zagladiti kružnim pokretom.

  Način rada:

  Na 5,0-5,5l vode, dodati sadržaj vreće rolocem-a, mešati sa ručnim mikserom dok masa ne postane homogena, ali ne predugo da ne bi došlo do pojave pene, koja može napraviti probleme prilikom apliciranja na površinu. Ukoliko se to desi ostaviti pripremljenu masu da odstoji 15-20 minuta, pa onda vršiti nanošenje. Podloga na koju se nanosi rolocem mora biti: suva, ravna, tvrda i čista (bez masti i iscvetavanja). Pre nanošenja rolocem-a površine grundirati maxikril ili rologrund podlogom, prema uputstvu proizvođača. Nanošenje maltera vršiti nakon sušenja podloge, koje iznosi 24 časa. Nanošenje rolocem-a vršiti čeličnom gletaricom, a završnu obradu raditi plastičnom ravnom gletaricom. Pripremljeni materijal potrošiti u roku od 2 časa. Bojenje površina koje su urađene rolocem-om vršiti najranije nakon tri nedelje fasadnom bojom maxifas za spoljašnje radove, odnosno maxidis-om ili maxipol--om za unutrašnje radove. Sveže nanete površine u normalnim uslovima zaštititi od atmosferskih uticaja 24 časa. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

  Radna temperatura:

  Optimalna radna temperatura je od +10°c do +30°c, a ne sme se raditi ispod +5°c, kao i po kiši, magli, jakom suncu i vetru.

  Potrošnja:

  Debljina 1,5mm     2mm       3mm
  Zaribani 2,5kg/m2 3,1kg/m2
  Zaglađeni 2,6kg/m2 3,3kg/m2 

  Rok upotrebe:

  6 meseci u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži u suvoj i provetrenoj prostoriji.

REŠITE EFIKASNO PLOBLEM BUĐI NA ZIDOVIMA
Besplatna dostava za narudžbine u iznosu većem od 5000 din., za ostale narudžbine cena dostave 270 din.• Kupovina na rate putem administrativne zabrane