ROLOCEM mineralni dekorativni malter

Kratak opis
Rolocem je cementno krečni suvi tip maltera, upotrebljava se za zaštitu i dekoraciju spoljnih i unutrašnjih zidnih površina, i kao završni sloj pri izradi termoizolacionih fasada. Može se nanositi na azbestno – cementne, gips kartonske i ploče od iverice. Dobro prijanja za podlogu, ima dobru paropropusnost, čvrstinu i postojanost u različitim klimatskim područjima. Otporan je na uticaje atmosferilija i uv zračenja. Bele je boje, zavšnu obradu raditi vertikalno ili kružno, kod zaglađenog, površinu zagladiti kružnim pokretom.
Naziv artikla Šifra Dostupnost Jed. mere Cena Količina Dodaj u korpu Dostava
Rolocem ZARIBANI 1,5mm 25kg 4188 Na stanju kom 948,00 din
Rolocem ZARIBANI 2mm 25kg 4165 Na stanju kom 1.230,00 din
Rolocem ZAGLAĐENI 1mm 25kg 4187 Na stanju kom 948,00 din
Rolocem ZAGLAĐENI 1,5mm 25kg 4169 Na stanju kom 1.230,00 din
Rolocem ZAGLAĐENI 2mm 25kg 4176 Na stanju kom 1.230,00 din

Mineralni dekorativni malter

Osobine i namena: Rolocem je cementno krečni suvi tip maltera, upotrebljava se za zaštitu i dekoraciju spoljnih i unutrašnjih zidnih površina, i kao završni sloj pri izradi termoizolacionih fasada. Može se nanositi na azbestno – cementne, gips kartonske i ploče od iverice. Dobro prijanja za podlogu, ima dobru paropropusnost, čvrstinu i postojanost u različitim klimatskim područjima. Otporan je na uticaje atmosferilija i uv zračenja. Bele je boje, zavšnu obradu raditi vertikalno ili kružno, kod zaglađenog, površinu zagladiti kružnim pokretom.

Način rada: Na 5,0-5,5l vode, dodati sadržaj vreće rolocem-a, mešati sa ručnim mikserom dok masa ne postane homogena, ali ne predugo da ne bi došlo do pojave pene, koja može napraviti probleme prilikom apliciranja na površinu. Ukoliko se to desi ostaviti pripremljenu masu da odstoji 15-20 minuta, pa onda vršiti nanošenje. Podloga na koju se nanosi rolocem mora biti: suva, ravna, tvrda i čista (bez masti i iscvetavanja). Pre nanošenja rolocem-a površine grundirati maxikril ili rologrund podlogom, prema uputstvu proizvođača. Nanošenje maltera vršiti nakon sušenja podloge, koje iznosi 24 časa. Nanošenje rolocem-a vršiti čeličnom gletaricom, a završnu obradu raditi plastičnom ravnom gletaricom. Pripremljeni materijal potrošiti u roku od 2 časa. Bojenje površina koje su urađene rolocem-om vršiti najranije nakon tri nedelje fasadnom bojom maxifas za spoljašnje radove, odnosno maxidis-om ili maxipol--om za unutrašnje radove. Sveže nanete površine u normalnim uslovima zaštititi od atmosferskih uticaja 24 časa. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°c do +30°c, a ne sme se raditi ispod +5°c, kao i po kiši, magli, jakom suncu i vetru.

Potrošnja:

Debljina 1,5mm     2mm       3mm
Zaribani 2,5kg/m2 3,1kg/m2
Zaglađeni 2,6kg/m2 3,3kg/m2 

Rok upotrebe: 6 meseci u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži u suvoj i provetrenoj prostoriji.

Naziv artikla: ROLOCEM mineralni dekorativni malter
Proizvođač: MAXIMA DOO LUČANI