Kolačići (cookie) - Politika privatnosti

Kada prikupljamo informacije od vas na mreži, primenjuje se naša Politika privatnosti na internetu. Naša Izjava o poštovanju privatnosti prilikom korišćenja kolačića podržava našu Politiku privatnosti na internetu tako što daje objašnjenja koje vrste kolačića web shop koristi.

Šta je kolačić?

Kolačić je mala datoteka, obično tekstualna, sastavljena od slova i brojeva koju postavljaju ili naš web shop (oni se zovu „kolačići vlasnika veb lokacije”) ili druge web lokacije koje pružaju sadržaj ili funkcije na web stranici koju vi pregledate (oni se zovu „kolačići trećeg lica”). Kolačiće šalju web serveri za naš web shop ili web serveri za sadržaje trećeg lica koji se prikazuju na našem web shop-u i oni se skladište na vašem računaru ili mobilnom uređaju. Kolačići omogućavaju web lokaciji koja postavlja kolačić da sačuva malu količinu informacija na vašem računaru i da je ponovo preuzme kasnije. Svaki kolačić je jedinstven za web pregledač koji koristite na vašem računaru ili mobilnom uređaju, tako da ako posećujete naš web shop sa različitih mobilnih uređaja ili web pregledača, naš web shop će postaviti zasebne kolačiće na svaki uređaj i pregledač.

Zašto koristimo kolačiće?

Kolačići nam pomažu da vaše iskustvo na našem web shop-u učinimo efikasnijim i relevantnijim za vas. Kolačići imaju mnogo funkcija. Mogu da nam pomognu da zapamtimo vaše korisničko ime i željene postavke, da analiziramo koliko je dobar učinak našeg web shop-a i da nam omoguće da vam preporučimo sadržaj za koji smatramo da će biti najrelevantniji za vas. Većina kolačića identifikuje veb pregledač vašeg uređaja, a ne vas lično, međutim, kako je opisano u daljem tekstu, određeni kolačići mogu da budu povezani sa drugim ličnim informacijama koje prikupljamo od vas ili o vama.

Vrste kolačića

Neophodno - Ovi kolačići su suštinski važni za omogućavanje usluga koje ste konkretno tražili, kao što su pristup bezbednim područjima našeg web shop-a ili pamćenje proizvoda koje ste stavili u kolica za kupovinu na nekoj od naših lokacija. Ovi kolačići sesije se skladište samo privremeno dok koristite naš web shop i brišu se s vašeg uređaja kada zatvorite vaš pregledač.

Funkcionalnost - Ovi kolačići omogućavaju osnovnu funkcionalnost web shop-a, kao što je omogućavanje našem web shop-u da zapamte vas kao jedinstvenog posetioca i vaše izbore, tako da možemo da poboljšamo vaše iskustvo.

Analitika - Ovi kolačići nam omogućavaju da analiziramo korišćenje web shop-a ili e-pošte tako da možemo da merimo trendove i poboljšamo učinak.