Šifra artikla: 469901

Krovna folija PAROPROPUSNA Homeseal LDS 0.02 cena data 1m`=1,5m2

Kratak opis
aropropusne folije: folije sa Sd-vrednošću manjom od 0,5m su paropropusne i primenjuju se u modernoj gradnji krovnih konstrukcija koje imaju jedan ventilirajući sloj. Njihova paropropusnost omogućava prolaz vodene pare iz izolacije kroz krovnu foliju.
O foliji više detalja saznajte u odeljku DETALJNIJE
Napomena

Količina i cena je data za dužinu m` (metar dužni) što odgovara površini od 1,5m2 .
AKO SE ISPORUKA VRŠI NA TERITORIJI ČAČKA I OKOLINE USLUGA DOSTAVE SE NE NAPLAĆUJE.
Za porudžbine pozovite telefonom 032.5371.476 ili nam pišite mejlom na prodaja@bolago-m.rs
Ako se registrujete na stranici MOJ NALOG i izaberete mesto Čačak i okolina mesta usluga dostave se
u korpi se neće obračunavati, ili ako upišete mesto isporuke 32000 ČAČAK i okolna mesta
kada saljete porudžbinu BEZ REGISTRACIJE.
INFORMACIJA:
Kontaktirajte nas da bi se informisali o mogućnosti BESPLATNE DOSTAVE
Kontaktirajte nas telefonom 0325371476 ili mejlom prodaja@bolago-m.rs

Dostupnost: Na stanju

Jedinica mere:

Cena:

166,00 din

Dostava je besplatna ukoliko je ukupna vrednost korpe preko 5.000,00 din.

Za ovaj artikal se dodatno naplaćuje vangabaritna dostava, bez obzira na vrednost porudžbine.

Cena vangabritne dostave od 1 do 50 m´ iznosi 480,00 din. Za svaki naredni m´, naplata se vrši proporcionalno količini.

Paropropusne folije: folije sa Sd-vrednošću manjom od 0,5m su paropropusne i primenjuju se u modernoj gradnji krovnih konstrukcija koje imaju jedan ventilirajući sloj. Njihova paropropusnost omogućava prolaz vodene pare iz izolacije kroz krovnu foliju.


VRSTE FOLIJA PREMA Sd VREDNOSTI

Paropropusne folije: folije sa Sd-vrednošću manjom od 0,5m su paropropusne i primenjuju se u modernoj gradnji krovnih konstrukcija koje imaju jedan ventilirajući sloj. Njihova paropropusnost omogućava prolaz vodene pare iz izolacije kroz krovnu foliju.

Aktivne parne brane: folije sa Sd-vrednošću od 2-5m spadaju u aktivne parne brane, tj. paroodbojne brane koje sprečavaju prodor vodene pare iz enterijera u termoizolaciju.

Parne brane (paronepropusne folije): folije sa Sd-vrednošću iznad 20m se primenjuju kod tradicionalnih krovnih konstrukcija sa dva ventilirajuća sloja (iznad i ispod krovne folije odnosno daščane oplate) gde se vodena para iz izolacije ne odvodi kroz krovnu foliju već u donjem ventilirajućem sloju koji se nalazi ispod krovne folije odnosno daščane oplate.

Homeseal LDS SISTEM

Krovne folije se upotrebljavaju u sistemu kose krovne konstrukcije, za koju je Knauf Insulation ponudio vrhunsko rešenje.

U pitanju je Homeseal LDS sistem (Luftdicht-Dämmsystem – zaptiveni sistem izolacije). To je energetski efikasan sistem koji obezbeđuje maksimalan komfor u potkrovlju uz značajnu uštedu energije.

Prednost Homeseal LDS sistema se ogleda u vrhunskoj toplotnoj zaštiti (kombinacija kamene i staklene mineralne vune), koja je dodatno poboljšana odličnom zaptivenošću i zaštitom od uticaja vetra, upravo Homeseal LDS folijama.


Zaptivenost (Airtightness): jedino zaptivena i ‚ušuškana’ konstrukcija može da zadrži topli vazduh unutra, a hladan spolja. Sprečavanjem curenja vazduha - tj. nekontrolisanog protoka vazduha kroz spojeve i pukotine u objektu, povećava se životni komfor i energetska efikasnost, što posledično smanjuje račune za grejanje i hlađenje. Sa pooštrenim građevinskim propisima po pitanju bolje energetske efikasnosti, zaptivenost postaje sve važnija tema. Zaptivenost takođe štiti kompletan objekat i materijale od kojih je sagrađen od oštećenja, produžujući tako životni vek objekta.

  

Zaštita od uticaja vetra (Wind protection): odnosi se pre svega na slučajeve kada imamo izolaciju direktno ispod krovnog pokrivača. Efikasnost izolacije se može značajno umanjiti kada imamo infiltraciju vazduha i „hladni efekat“ njegovim strujanjem. Zaštitnim membranama, koje su sastavni deo Homeseal LDS sistema, ovaj efekat se smanjuje na minimum.

UKRATKO

Previše curenja vazduha dovodi do nepotrebnog gubljenja toplote i narušavanja komfora usled strujanja hladnog vazduha.
Stroge građevinske regulative koje zahtevaju bolju energetsku efikasnost, stavljaju pitanje zaptivenosti u prvi plan.
Cilj bi trebalo da bude "dobro zaptivaj – pravilno provetravaj". Zgrade ne smeju biti ni previše zaptivene, štaviše, neophodno je obezbediti pravilnu ventilaciju.
Kako bi se osigurala pravilna zaptivenost, o svemu se mora voditi računa još prilikom projektovanja. Mnogo je jednostavnije isprojektovati i izgraditi zaptiven životni prostor nego naknadno izvoditi popravke u vlažnom domu.

O VODENOJ PARI I KONDENZACIJI

Vodena para nastaje isparavanjem vode i dešava se na svim temperaturama (na brzinu isparavanja utiču temperatura, strujanje vazduha, postojeća količina vodene pare u vazduhu). Pojavom vodene pare odvija se proces koji se naziva difuzija vodene pare.

Difuzija vodene pare je pojava kretanja molekula vodene pare sa mesta veće koncentracije (većeg pritiska) ka mestu manje koncentracije (manjeg pritiska) sa težnjom da se izjednače. Difuzija vodene pare je poželjna zarad boljeg komfora u životnom prostoru, i ne izaziva štetne posledice po građevinske elemente, osim u slučaju pojave kondenzacije vodene pare.

Kondenzacija vodene pare se javlja u dva slučaja. Kada dođe do prezasićenja vazduha vodenom parom i kada se zasićeni vazduh ohladi i to je pojava koja je poznata kao „rošenje“. Problemi difuzije i kondenzacije vodene pare u direktnoj su vezi sa paropropustljivošću materijala.

Sd - vrednost je parametar koji opisuje otpor koji neki građevinski materijal ima prema prolazu vodene pare. Što je Sd-vrednost veća, to je veći otpor građevinskog materijala prolazu vodene pare. I obratno, što je Sd-vrednost manja, manji je i otpor prolazu vodene pare. Prema tome, ova vrednost je važan kriterijum za pravilan odabir svih građevinskih materijala, pa i krovnih folija.

Naziv artikla: Krovna folija PAROPROPUSNA Homeseal LDS 0.02 cena data 1m`=1,5m2
Uvoznik: KNAUF INSULATION DOO BEOGRAD (ZEMUN)
Zemlja porekla: EVROPSKA UNIJA